Jag heter Pernilla Falk och har haft hundar hela mitt liv. Numera föder jag upp amerikansk cocker spaniel i liten skala. Jag åker gärna på utställning och är också aktiv med jaktträning.

Jag började klippa hundar 1996-97 och har framförallt fokuserat på spanielraserna men klipper flera olika raser. Utställningsklippning gör jag endast på amerikansk och engelsk cocker.

Hundarna klipps i lugn hemmamiljö utan stress.

Välkomna!

Pernilla


Vad ska jag tänka på innan besöket?
I möjligaste mån bör hunden vara utkammad innan den kommer. Borstningen ska gå ned ända till hårbotten. Är du osäker visar jag gärna dig hur man ska göra.

Du bör även se till att din hund är rastad innan besöket då den kommer att stå på trimbordet i 2-3 timmar.

Ska hunden badas innan besöket?
Ska din hund klippas och är mycket smutsig så ska du bada den.
Anledningen är att en ren hund är lättare att klippa och man sliter mindre på verktygen.

Kan jag stanna kvar?
Nej, helst inte. De flesta hundar står stilla och är lugna när de är själva. Stannar du kvar kan det bli tvärtom att hunden blir jobbig och stökig vilket leder till att det blir både jobbigare för mig samt att det tar längre tid.

Tovar Du ut pälsar?
I vanliga fall nej eftersom det gör ont för hunden. Är den för tovig så klipper jag ned den efter överrenskommelse med dig.
Uppkomsten av tovor beror oftast på att man borstar sin hund på felaktigt sätt. Man borstar endast på ytan och kommer inte ända ned i hårbotten. Jag visar gärna hur du ska göra.

Vad kostar det?
Priserna ligger från 600 SEK för klippning och uppåt beroende på ras och tidsåtgång. Kontakta mig för mera information.

Tillbaka